Вход | Регистрация

Готварски рецепти

Страниците Портокал Готварски рецепти Вицове Контакти

Китаец и китайка, и двамата готвачи, се женят. Тя обаче е девствена и в първата брачна нощ се разплаква от страх. - Не е страшно, скъпа, всички са го преживели - успокоява я младоженецът. - Кажи какво искаш и ще го направя за теб. - 69 - отговорила булката. - Искаш свинско с връхчета от млад бамбук? !
добавено от: antony в 8:07 на 29.05.2010
     Меню групи

Пълнена пуйка 2 вариант

Готварски рецепти
Готварски рецепти Готварски рецепти Готварски рецепти
игри, igri
Готварски рецепти Продукти:пуешко месо - 1 цяла пуйка, около 3, 5 кг
луканка - 10 резена
сланина - 1 широко парче
черен пипер
сол
гъби - 250 грама
черен дроб - 250 грама, птичи
масло - 50 грама
вино - 2 с.л.
яйца - 2 твърдо сварени
черен пипер
сол
лук - 12 главички кромид
масло - 40 грама
брашно - 1 равна лъжица
вино - 1 ч.
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете дробчетата на дребно и запържете с 50 грама мазнина. Прибавете измитите и нарязани гъби и виното, а щом заври сложете и нарязаните наситно свърдо сварени яйца, сол и черен пипер.

Напълнете пуйката с получената смес, прибавете луканката и зашийте. Сложете пуйката в тава, наредете върху нея нарязани парчета сланина и поставете да се пече, като преди това се поръси със сол, черен пипер. Пуйката се пече около 2, 5 часа.

Сложете лукчетата в тенджера с парче масло и лъжица вода да се задушат за около 20-30 минути. Извадете ги, а в същата тенджера сложете отново 25 грама масло, лъжица брашно, 250 мл вода, сол, черен пипер и оставете сместта да ври около 15 минути. Към края прибавете и воното.

Пуйката може да се сервира начипена на парчета заедно с плънката. Сосът се смесва със сока от печеното и се сервира в затоплена сосиера.
 
качено от antony в 15:34 на 23.12.2010
Портал | Начало | Вицове | Контакти