Вход | Регистрация

Готварски рецепти

Страниците Портокал Готварски рецепти Вицове Контакти

Китаец и китайка, и двамата готвачи, се женят. Тя обаче е девствена и в първата брачна нощ се разплаква от страх. - Не е страшно, скъпа, всички са го преживели - успокоява я младоженецът. - Кажи какво искаш и ще го направя за теб. - 69 - отговорила булката. - Искаш свинско с връхчета от млад бамбук? !
добавено от: antony в 8:07 на 29.05.2010
     Меню групи

Шницел по пражки

Готварски рецепти
Готварски рецепти Готварски рецепти Готварски рецепти
игри, igri
Готварски рецепти Продукти:2 парчета телешко месо от бут, шол, ябълка (общо към 350-400 г.), 100 г. шунка, 2 яйца, 2 с.л. прясно мляко, мазнина за пържене, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Почистеното и оформено на шницели месо леко се нарязва отгоре, посолява се, овалва се в брашно и бързо се изпържва в гореща мазнина, след което се изважда в затоплена чиния. В същата мазнина (евентуално с добавка на малко масло) се изсипва смес от разбитите с млякото яйца, ситно нарязаната шунка и по 1 щипка сол и черен пипер, която се пържи, докато се стегнат яйцата, оттегля се от огъня и се разпределя върху шницелите.

Поднасят се с гарнитура от пържени картофи и кнедли, полети със сос от печено, или с картофено пюре, задушен грах с масло и пр.

Отделно се поднася салата от пресни зеленчуци или туршия.
 
качено от antony в 13:45 на 08.04.2010
Портал | Начало | Вицове | Контакти